EVIALES

… KDO STOJI ZA VSEM TEM.

Po prvih nekaj črticah, pikicah in linijah sem poskusila olepšati prvo leseno površino z željo, da je po vrhu vsega še uporabna. Ob tem je bilo ''prežganega'' kar nekaj lesa in pridobila sem dovolj znanja ter izkušenj, da sem se opogumila svojo zgodbo deliti z vami. 

Eva Hudales, unikatni leseni izdelki Eviales.

Sem Eva Hudales, izdelki pa nastajajo v majhni delavnici na Štajerskem.

Za zaščitnim znakom Eviales pa stoji še veliko, prav posebnih ljudi z velikim srcem, ki mi s podporo in ljubeznijo vse skupaj tudi omogočajo.

 

 ... KJE SE JE VSE ZAČELO.

Nekateri že poznate moje delo, hobi in strast... A najprej lepo od začetka.

Svet ustvarjanja s pirografijo (umetnost žganja v les) sem spoznala prek mojega pradedka. Iz lesa je izdeloval razne uporabne predmete, meni pa so najbolj v spominu ostale lesene pručke, na katere je vrisoval živahne poslikave. Pri ustvarjanju je uporabljal pirograf, ki si ga je izdelal kar sam. 

Pred petimi leti mi je pokazal svojo zbirko skic in fant je opazil iskrico v mojih očeh ter me za devetnajsti rojstni dan presenetil s pirografskim aparatom. Počasi sem se učila, preizkušala in prežgala kar nekaj lesenih površin. Vzporedno pa se je večala želja po lasntnem ročnem izdelovanju uporabnih lesenih predmetov, ker me je toplina lesa resnično navdušila. Vedno več časa sem preživljala v fantovi delavnici in postopoma zbrala pogum, da sem orodja začela uporabljati tudi sama. Takrat so začeli nastajati moji prvi samostojni izdelki. Ker sem jih izpopolnila in so prav takšni, kot sem si jih zamislila, vam jih ponosno predstavljam

Eviales pirografija in leseni izdelki, začetek.

Menim, da bi bil pradedek danes zelo ponosen.

 

... KAKO POTEKA IZDELAVA. 

Še preden se lotim resnega in natančnega dela v delavnici, je potrebno vse skupaj dobro načrtovati. Ker imamo srečo, da živimo v prelepi Sloveniji ni težko odktiti čudovit svet narave. Prav tam človek dobi pristen stik z naravnimi materiali in občutek, da je iz tega možno ustvariti še kaj več. Svet ustvarjanja z lesom je očarljiv, edinstven in sproščujoč.

Po kreiranju izdelkov v delavnici (da, deske so v celoti izdelane iz moje strani), jih odnesem v svojo majhno delovno sobo, kjer se zgodi vsa čarovnija. Na čudovito teksturo lesa dodam vzorce in detajle s tehniko pirografije.

 

... KAJ SPLOH JE PIROGRAFIJA.

Umetnost pirografije obstaja že stoletja. Gre za tehniko, pri kateri segreto kovinsko pisalo uporabljamo za npr. vžiganje okrasnega vzorca na površino lesa. Skozi zgodovino so se umetniki uspešno izražali s kreativnim žganjem na različne materiale (les, usnje, glina, … ). Je edinstvena tehnika, katera preizkuša ustvarjalčevo mirno roko in predvsem potrpežljivost.

Eviales unikatni leseni izdelki in umetnost žganja v les.

Tehniko pirografije lahko izvajamo s katerim koli segretim kovinskim orodjem. Različne naprave pa omogočajo različne rešitve … in prav to preizkušanje, novi izzivi in posebni končni efekti dajejo tej tradicionalni umetnosti novo in sodobno vrednost. Sami se lahko prepričate da je pirografija na svoj način lahko aktualna še danes.

 

... KAJ LAHKO TRENUTNO PRIČAKUJEŠ.

  • Tri kolekcije predstavljajo izdelke za dom, kjer lahko razvajaš sebe in svoje bližje s preprostim darilcem v obliki rezalno/servisnih desk, napisov za steno ali majhih magnetkov.
  • Med ostalimi izdelki lahko preveriš, kaj vse je možno s tehniko pirografije okrasiti in mogoče dobite idejo, kaj si zares želite podariti za posebne priložnosti kot je poroka, krst, rojstvo, … 
  • Imate svojo idejo? Ni problema. Pišite mi in skupaj se dogovorimo o možnostih izdelave.
  • V kolikor imate končan lesen produkt, ki bi ga želeli le olepšati z omenjeno tehniko lahko pošljete povpraševanje z vključenimi željami ter fotografijo nedokončanega izdelka. Edini pogoj je, da ta izdelek ni zaključen z raznimi laki oz. drugimi premazi.
  • Po predhodnem dogovoru lahko ponudim rešitev vašim zahtevam za poslovna darila. Poslovne parterje, stranke ali zaposlene lahko presenetite z unikatno in ročno izdelano pozornostjo.

 

... KAKO PA LAHKO SODELUJEŠ.

Za vsa dodatna vprašanja sem na voljo in ponosna bom, če lahko vaše ideje in želje izpolnim prav jaz. Prepričana, da lahko skupaj ustvarimo čudovite dosežke.

  1. Povpraševanje
  2. Dogovor o možnostih izdelave
  3. Izris in predstavitev predogleda
  4. Izdelava
  5. Dostava/prevzem