Ti lahko zaupam svojo zgodbo?

Sem Eva, uradno diplomantka grafične in medijske tehnike, predvsem pa  sem ustvarjalka in okraševalka majnših uporabnih in okrasnih lesenih predmetov pod imenom Eviales.

Z izdelki želim približati to stoletja staro tradicionalno umetnost ročnega žganja v les, pirografijo, sodobnim načinom življenja in dokazati da je ta lahko še aktualna.


Eva Hudales, slovenska ustvarjalka, ročno narejeni izdelki
 

Svet umetnosti pirografije sem spoznala prek mojega pradedka. Iz lesa je izdeloval razne uporabne predmete, meni pa so v spominu najbolj ostale lesene pručke, na katere je vrisoval živahne poslikave (ena takšna še vedno krasi moj dom). Počasi sem se učila, preizkušala in prežgala kar nekaj lesenih površin. Vzporedno pa se je večala želja po lasntnem ročnem izdelovanju uporabnih lesenih predmetov, ker me je toplina lesa resnično navdušila.

Po prvih nekaj črticah, pikicah in linijah sem poskusila olepšati prvo leseno površino z željo, da je po vrhu vsega še uporabna. Ob tem je bilo ''prežganega'' kar nekaj lesa in pridobila sem dovolj znanja ter izkušenj, da sem se opogumila svojo zgodbo deliti dalje. 

 

eviales, spletna trgvoina, leseni izdelki, pirografija

Vedno več časa sem preživljala v fantovi delavnici in postopoma zbrala pogum, da sem orodja začela uporabljati tudi sama. Takrat so začeli nastajati moji prvi samostojni izdelki. Ker sem jih izpopolnila in so prav takšni, kot sem si jih zamislila, vam jih ponosno predstavljam.  Vabim te, da se sprehodiš po virtualni izložbi spletne trgovine Eviales. Mogoče najdeš nekaj, kar bo tvojemu domu dodalo vrednost topline in domačnost.

Za zaščitnim znakom Eviales pa danes stoji še veliko, prav posebnih ljudi z velikim srcem, ki mi s podporo in ljubeznijo vse skupaj tudi omogočajo.

 

O meni in o mejem delu lahko prebereš in kaj novega spoznaš v prispevkih:

OOPSI - Eviales

 

Eva Hudales, Eviales

Napišite komentar

Upoštevajte, da je treba komentarje pred objavo odobriti